Синоптиците предупредиха за обилен снеговалеж в страната. Ето и каква е

...
Синоптиците предупредиха за обилен снеговалеж в страната. Ето и каква е
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж на места у нас: Вижте къде е ограничено движението

Синоптиците  предупредиха за изобилен снеговалеж в страната. Ето и каква е ситуацията на високопланинските проходи „ Хаинбоаз ”, „ Шипка ” и „ Петрохан ”:

Към момента Проходът на Републиката е отворен за всички моторни транспортни средства, сподели шефът на Областното пътно ръководство инж. Венцислав Ангелов, предава  

Проходът „ Троянски “ е затворен за всички моторни транспортни средства.

Затворени за придвижване за моторни транспортни средства (МПС) над 12 тона са проходите „ Предел “, „ Превала “, „ Рожен “ и „ Печинско “. Това демонстрира информация в бюлетина на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) за пътната конюнктура, настоящ към 7:30 часа.
 сняг зима път проход лимит лимитирано придвижване Българска телеграфна агенция

 сняг зима път проход лимит лимитирано придвижване Българска телеграфна агенция
От АПИ осведомят, че пътищата в страната се обработват от 411 снегопочистващи машини.

Според бюлетина на пътната организация пътят Кюстендил – Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Гюешево “ е лимитирано за коли над 12 тона заради затваряне на пункта от страна на Северна Македония  заради влошена метеорологична конюнктура.

Пътищата Панагюрище – Златица и Велинград – Разлог са лимитирани за придвижване на МПС над 12 тона поради мощен снеговалеж и снегопочистване, оповестяват още от АПИ.

Заради паднали дървета по пътя краткотрайно е лимитирано придвижването по пътя ІІІ-842 с. Юндола - гр. Белово. Въведен е обходен маршрут: гр. Белово по път І-8 до кръгово кръстовище с път ІІІ-8402 - с. Варвара и по път ІІ-84 - Велинград - с. Юндола и назад. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Временно придвижването по пътя Варна – Бургас („ Приморски проход “), в сектора Обзор - до кръстовището за Свети Влас, е лимитирано за всички МПС за разчистване и за премахване на аварирали коли.

Временно придвижването по пътя Кюстендил – Перник е лимитирано за коли над 12 т. заради почистване на пътното платно от паднали дървета на територията на Радомир, допълват от АПИ.

Температурите на прохода „ Шипка ” сутринта бяха към -5 градуса , а вятърът е осезателен. 10 машини се грижат за почистването и опесъчаването на пътя. На върха няма ток. Панорамният път за „ Бузлуджа ” обичайно за зимата е затворен.

Паметникът на свободата също е затворен за визити през днешния ден. Видимостта тук-там е съвсем нулева. 

Припомняме, че в петък от Министерство на вътрешните работи предизвестиха да не се пътува, в случай че не е извънредно неотложно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР